OM OSS


- FAMILIEN ROER -


Hei:) Jeg heter Jeanine, og det er jeg som står bak bloggen JEANINES DRØM. Jeg er utdannet journalist, men har de siste årene jobbet som adjunkt i mediefag på videregående. Fra jeg var liten jente har jeg drømt om et lite rødt hus på landet. Med andre ord har jeg aldri vært noen typisk byjente. Og da passet det jo særs godt at den høye, vakre mannen som fant veien inn i livet mitt var odelsgutt (jeg lover på tro og ære at det ikke var avgjørende, men definitivt et bonus). Etter hvert som jeg har blitt eldre så har min forkjærlighet for det gamle og nostalgiske også økt. Jeg elsker å jakte bruktfunn, for deretter å friske det opp med malepenselen. Denne skapergleden og kreativiteten gir meg den nødvendige dose påfyll av energi i en hektisk hverdag. Gjennom hele oppveksten har jeg ofte stoppet opp foran store, gamle, flotte, hvite hus og tittet over gjerdet, som jenta med svovelstikkene. Drømt om et slikt liv. Drømt å få eie og bo i en slik herlighet. Nå står jeg foran et slikt hus fra 1865, og fra den dagen i juli 2010 da min mann sa ja til meg, så har jeg kunne kalle det mitt. Nå skal det restaureres, og jeg kan få legge mitt eget preg på huset. Jeg gleder meg som et lite barn i godtebutikken:)


Mannen i huset er odelsgutten André. Han er født og oppvokst på Østre Roer, og her skal han fortsette å bo. Det å bo i en leilighet eller blokk er helt uaktuelt. Han er utdannet skogbruksingeniør, og for tiden jobber han i kommunal sektor med vakre Jeløya i Moss som arbeidssted. Som skogens mann liker han treverk, og da kårboligen fikk nytt kjøkken i 2008 ble det trehvit innredning. Når våningshuset skal pusses opp så spørs det nok om han møter en stabeis av en bondekjerring som krevet et hvitt kjøkken;) Som oppvokst i kårboligen er det med blandede følelser han tar fatt på restaureringen av våningshuset. Det skal bli rart å ikke bo i sitt barndomshjem lenger, og ikke minst like rart å flytte inn i det huset hvor hans gode barndomsminner med bestemor Borghild befinner seg. Dette skal vi nå røre ved, og det blir spesielt. Det blir viktig å ivareta nostalgien og affeksjonsveriden i huset, samtidig som min mann ganske klart uttrykker det: "Jeg vil ikke bo i et museum!" Sammen skal vi finne den gylne middelvei slik at slektens historie og sjel fortsatt lever på gården, samtidig som det ferdige resultatet skal vise at vi lever i 2012. Denne kombinasjonen blir vår stil.
ROER-stilen:)


Lille gull så dagens lys i begynnelsen av juli 2008 på farfar Inges bursdag. Han er en gutt styrt av følelsene sine. Dette innebærer at han trenger trygghet, men også at han er enormt entusiastisk og engasjert. Han er en ordentlig god og kjærlig gutt med mye empati. Han er flink til å sette ord på ting, og det er ikke sjelden at det kommer noen gullkorn fra den barnemunnen. Lille gull elsker å gå turer, og det går ikke en uke uten at han har vært en tur i skogen eller på stranda med bestemor Astrid. For en som lille gull er det derfor ikke noe bedre og mer perfekt sted å bo enn på Østre Roer. Han gleder seg til å flytte inn i våningshuset, og spør ofte om når vi skal bo i det store huset:)


Vår etterlengtede prinsesse kom til verden i april 2012. Etter 16 år og 9 gutter var det endelig duket for en jente, og på vei hjem fra rutineultralyden kom min mann med en uttalelse som gjorde det ganske tydelig at han visste hva han hadde i vente. "Jeg gruer meg til rosahælvete begynner!" Lille bollemor, tullemor eller snuppis luris (kjært barn har mange navn) er en tyr ut til fingerspissene. Hun var ikke mange ukene før vi skjønte at denne dama var sta og målbevisst. I en alder av 3 måneder klarte hun endelig å rulle rundt - i rent sinne over å ikke ha fått det til tidligere! Og så er vi utålmodig vet du. Ting kan være superartig, men kun noen få minutter av gangen. Så denne snuppisen her kommer nok til å løpe etter den rolige storebroren sin og irritere vettet av ham. Og ikke minst ser vi for oss at denne dama her kommer til å være i veien under restaureringen:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du legger igjen noen ord:)