torsdag 7. august 2014

FØR OG ETTER: Gutterommet (bilderas)

Da begynner rommet til storegull å bli ferdig, så da er det klart for å vise dere hvordan det har blitt. Og ikke minst, hvordan det en gang så ut.


Rommet hadde opprinnelig et plassbygd skap, men det var lite funksjonelt.


Så en dag jeg var hjemme alene hentet jeg frem brekkjern og hammer, og sammen med sparking á la karate kid, så fikk jeg revet skapet.


Vi prøvde først å gå over med pussemaskin for å få vekk malingen, men det var nytteløst. Så det var bare å finne frem malingsskrapen.


Malingen satt bra hardt enkelte steder, og det var ganske kronglete i profilen mellom plankene. Men ettersom dette var det første rommet vi begynte på i 2. etg var motivasjonen likevel på topp. Men timene gikk. Målet ble til slutt "en vegg om dagen". Til slutt gikk vi løs på taket. Tungt, puh...


Etter at veggene og taket var ferdig skrapet og deretter pusset, så var det gulvet som sto for tur. Vi begynte å få litt tidsnød og fikk god hjelp av FOKHUS, som på en arbeidsdag gikk over alle gulvene i 2. etg med slipemaskin for oss. Etter det var det å gå på knærne og hakke vekk alle løse deler mellom gulvplankene.


Lite motiverende arbeid, men resultatet ble bra.


Etter at veggene hadde blitt heftet, fått akryl mellom ALLE bord og heftet på nytt, så kunne ENDELIG det morsomme arbeidet begynne. Nemlig malingen. Storegull hadde i utgangspunktet valgt fargen "regnsky", men den ble veldig lilla på veggen. Vi valgte derfor å kjøre fargen "skumring" i stedet, som vi hadde testet på vårt soverom og var veldig fornøyd med.


Noen strøk senere tok vi fatt på gulvet. Det fikk samme farge som listverk og tak, som igjen har samme farge som vinduene. Vinduer er som oftest ikke kritthvite, og våre var inget unntak. De kom i fargen "bomull", som har en anelse gult i seg. Så for å unngå at vinduene skulle se gule ut, så valgte vi å kjøre på med "bomull" i hele huset.


Skumringsfargen passer nok i teorien best til helt hvit farge, men det ser flott ut likevel. Og vi synes "bomull" passer godt og gir et fint uttrykk i et så gammelt hus som vi har.


Planløsning og takhøyde i 2. etg gjør det vanskelig med skap og mulighet for oppbevaring.Så på gutterommet, der det opprinnelig var et lite plassbygd skap, fikk vi skreddersydd en stor skyvedørsgarderobe hos GARDEROBEMANNEN.


Skapet rommet mye, og med både heng og godt med kurver, så fungerer det som skap for både storegull, den lille prinsessen og treningstøyet til mor og far.


Endelig var det klart for ho mor til å innrede. Sengen var det første møbelet som fikk komme inn i det nye rommet.


Etter å ha ommøblert flere ganger allerede, har rommet nå endelig "satt " seg. Og storegull er fornøyd! Over sengen har han en grov, industriell lampe, som han synes er kjempekul.


Ved siden av sengen har han den gamle dynamittkassen til oldefar. Den har fått hjul fra Ikea og fungerer nå som bokkasse.


Lekene oppbevares i skapet "Isala" fra Ikea. Selv om det er nytt, så passer det flott i stilen. I skapet har jeg plassert avfallskasser fra Ikea, som gjør det lett å sortere og organisere lekene. Og det beste er at dørene lukkes igjen om kvelden og rommet ser rydig ut:)


Storegull er skolegutt om et par uker, så dette rommet er en flott gave til ham.


Selve lekseplassen er nede i dagligstuen. Den skal jeg vise dere i morgen:)

Nå må det jobbes litt. Nyyyyyt dagen!:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du legger igjen noen ord:)