torsdag 30. mai 2013

KJØKKENVIFTE TIL BESVÆR

Vi har nå tegnet kjøkken til hovedhuset hos Kvik og Kjøkkengården, i tillegg til egen skisse hos Ikea. Ettersom vi skal sette huset tilbake til slik det opprinnelig så ut, skal vi sette inn et ekstra vindu på kjøkkenet. Det blir da totalt 3 vinduer over kjøkkeninnredningen. Utfordringen vi møter når vi tegner er kjøkkenvifte. Avstanden mellom vinduene er ikke så stor, så det begrenser seg litt hva slags ventilator vi kan ha. Ikke ønsker vi hva som helst heller.

Vi synes det er vanskelig å finne noe vi liker. Vi ønsker heller ikke at viften skal være for dominerende i rommet. Det første vi tenkte på hva en hvit ventilator, for eksempel Ikea sin.


LUFTIG til 950 kroner på Ikea


Vi har litt sansen for designet til Eico, og en av deres nyeste vifter EICO SWEET, som kan fåes til 7996 kr på www.whiteaway.no


Bredden mellom vinduene der hvor det er mest naturlig å ha platetopp og ventilator er 58 cm. Selv om det kan være mulig å justere til noe slik at bredden kan bli 60 cm, så vil disse viftene muligens blir for brede.

Vi har derfor gått over til å se på en del lampemodeller som er kjempefine. Denne fritthengende ventilatoren er ganske fin og vil passe supert mellom vinduene over kjøkkenbenken. Ganske snedig at den kan heves og senkes ut ifra når den er i bruk eller ikke.


EICO ZOOM til 12796 kroner på www.whiteaway.no

Eico har også en annen modell, men denne kan ikke heves og senkes. Den er imidlertid mer lik en tradisjonell lampeskjerm i fasongen.


EICO PLATINUM til 13406 kroner på www.whiteaway.no

Aberet med slike ventilatorer er at disse som regel har kullfilter og fjerner derfor ikke fukt og damp. Altså trekkes ikke dette ut, men resirkuleres tilbake i rommet. Likevel merker jeg at jeg drømmer litt om neste modell. Men den er i dyreste laget når den koster over 20.000 kroner.


EICO GRACE

For ikke å snakke om denne, selv om prisen på over 30.000 kroner gjør den høyst uaktuell.


EICO STAR

Et alternativ vi også har vurdert er vifter som er innebydt i benkeplaten. Også disse er en god del over 10.000 kroner.


EICO FABULAN

Det siste vi nå har vurdert er ventilatorer med sylinderform. De vil passe mellom vinduene uten problem. Den billigste av denne typen er helt klart fra Ikea.


TURBULENS til 4750 kroner på Ikea

Vi dro tidligere i uken inn for å se på denne viften, men med sine 43 cm i diameter og stålfarge er den utrolig stor og dominerende mot en hvit vegg. Eico har også en slik sylinderformet vifte. Den er 37 cm i diameter, altså litt mindre enn Ikea sin, og fåes også i hvit. I tillegg kan den monteres på vegg og må ikke festes i taket. På den måten blir den liggende inntil veggen.EICO CYLINDRA

Denne ventilatoren koster 9495 kroner, men har funnet den en tusenlapp billigere på svenske nettbutikker.

I går var vi hos KJØKKENGAARDEN i Fredrikstad og tegnet et landlig Nordsjøkjøkken. Der skal de tegne inn Eico Cylindra, så er veldig spent på resultatet. Liker vi det, eller ikke?!?

Noen som har ideer, tips, råd eller forslag??? Hjeeeelp!:)


4 kommentarer:

 1. Hei!

  Så spennende lesning! Artig å få følge med på et slikt stor-prosjekt! Da jeg leste nedover innlegget ditt om ventilator, så endte jeg opp med å tenke: Ja, men hva med....? Og helt nederst i innlegget ditt, kom det jeg satt og tenkte på, nemlig en sylinderformet ventilator... Og så har du i tillegg funnet flere å velge i mellom :-)Du finner nok noe du blir fornøyd med! Lykke til!

  HildeSu

  SvarSlett
 2. Har du vurdert takventilator?

  SvarSlett
 3. Hei nr 14:) Jeg har faktisk ikke sett veldig mye på dette. Har du noen gode tips her, så mottas det med takk:)

  SvarSlett
 4. Det finnes ventilatorer som ligger ved siden av ovnen
  en på hver side. Som suger luft og fett nedover. De synes ikke. Er bare to små rister. Husker ikke merket, men min svigerinne har slike. Du finner det nok om du søker! Lykke til!

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen noen ord:)