torsdag 14. februar 2013

SLIK BLIR BADET

Den siste uken har vi fartet rundt til alt av flisbutikker i nærheten på jakt etter fliser til badet. Det er ikke lett å finne noe som er midt i blinken for oss begge, og som samtidig ivaretar noe av husets sjel. Men nå tror vi at vi nesten er i mål.

Badet skal bygges i en av dagens eksisterende stuer, vegg i vegg med det opprinnelige badet. Se planløsning for hele huset HER.

Rommet har de siste årene blitt brukt som soverom.
Originalveggene er malt og det er lagt nytt gulv.Rommet er kun 10 kvm, men det er likevel rom for flere alternative løsninger.
Vi har tegnet disse to skissene:


Skisse 1


Skisse 2

Vi tror vi kommer til å gå for skisse 2. Vi ønsker et dusjhjørne ved å mure opp en vegg, og vi ble ikke helt fortrolige med plasseringen av veggen i forhold til vinduet i den første skissen. Vi ønsker helst å unngå en dør da vi synes det er noe herk å holde den ren og fin uten flekker. På skisse 2 vil vannspruten ikke gå ut i rommet. I tillegg vil man kunne dusje uten direkte innsyn. Det beste er imidlertid at man kan både dusje og ligge i badekaret og se ut av vinduet mot epletrærne i hagen og jordet bak huset:)

De neste bildene er tatt i full fart med mobilkamera


Vi ønsker dusjhode "fra taket", samt et løst som barna kan bruke.
Her er noen alternativer fra Megaflis


Når det gjelder vegger og gulv så ønsker vi å gå for hvit panel på veggene, som da selvfølgelig må behandles siden det er våtrom. Dette mener vi passer best inn i huset. Drømmen er også å synliggjøre en av tømmerveggene, men dette må vi dobbelsjekke med håndtverkere at lar seg gjøre siden dusj og badekar er tegnet inn mot ytterveggen. På gulvet heller vi mot fliser med betonglook.

Tror vi går for flisen fra Tight Price Tiles, som er lysere og ikke
fullt så grov som den fra Bauhaus.


Lysegrå flis fra Right Price Tiles


Grov betonglook fra Bauhaus

Enten går gulvflisene også inn i dusjen, eller så blir det mindre fliser både på gulv og vegger i dushjørnet. Vi ønsker imidlertid å gå for en flis i samme fargetone, og matt fremfor blank, altså ikke bryte av med en kontrastflis. På yttersiden av den oppmurte veggen går vi for panel, likt resten av rommet. Plasseringen av veggen skaper en flate med mulighet for skap
eller kommode hvis det trengs.

Vi ønsker badekar med løveføtter. Disse fins i flere prisklasser, men vi velger å spare litt her og går nok for et i plast. Vi har vært og sett på flere ulike typer på utstilling og synes det er vanskelig å se forskjell.


Rimelig utgave av badekar med løveføtter


Badekar med løveføtter i plast fra Megaflis

Et slikt badekar må selvfølgelig ha et nostalgisk blandebatteri:)


Blandebatteri fra Megaflis

Den største utfordringen har vært baderomsinnredning med vask. Det er ikke så veldig mye jeg har falt for. Enten liker jeg ikke designet og looken, eller så synes jeg det er veldig lite praktisk i forhold til muligheter for oppbevaring. Vi bestemte dermed tidlig at vi skulle gå for skuffer fremfor skapdører. Vi kommer nok også til å bygge en løsning basert på kjøkkenmoduler. Dette gir faktisk mer plass og kan fort bli rimeligere. Vårt valg har nok falt på Kvik, som har ekstra dype skuffer (dette blir nok også vårt valg på kjøkkenet).


Skuffefront fra det landlige kjøkkenet til Kvik RIMINI

Vi går da for skuffer som er ekstra dype og 121 cm brede. To like høye skuffer i høyden, og to sett ved siden av hverandre. altså 4 skuffer totalt. På toppen kjører vi to kvadratiske porselensvasker som plasseres oppå benkeplaten. Når det gjelder benkeplaten så går vi nok for en lys, lys grå variant, som henter opp igjen fargen fra gulvflisene.

Over vaskene blir det et stort, liggende rektangulært speil med hvit ramme. Belysning og blandebatterier, både ved vask, dusj og badekar, er ikke bestemt enda. Det blir nok spotter i taket, som også skal være hvit panel, samt vegglamper som gir ekstra lys ved vasken.

Rommet er opprinnelig en stue med to dører. Vi ønsker å beholde begge de opprinnelige dørene ved å pusse og male de. På den måten har vi lett tilgang til badet fra kjøkkensiden, samt fra de nordre stuene når vi har gjester.

Hvis dere synes det er lite oppbevaring til håndkler og slikt på badet, så er tanken å lage dagens bad om til vaskerom med masse skapplass. På den måten holder det med et par håndkler i skuffen på badet:)

Så dette er altså så langt vi har kommet med badet! I disse dager har jeg også startet salgsprosessen av min leilighet, som jeg valgte å ikke selge før jeg visste hva jeg skulle bruke pengene til. Nå som vi skal starte på våningshuset så er det perfekt å bruke en eventuell fortjeneste som egenandel i et nytt lån. Mye som skjer altså:)

Ha en super Valentines Day:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du legger igjen noen ord:)