søndag 3. februar 2013

PLANTEGNINGER

Da har vi foretatt en grovmåling av våningshuset. Jeg sier grovmåling siden huset for tiden er bebodd og det dermed er vanskelig i enkelte rom å få eksakte mål. Men på bakgrunn av målingene har jeg laget plantegninger over etasjene.

Vi hadde herlig selskap av to VELDIG LEKNE puser, som fulgte oss rundt i huset. Enten hoppet den minste etter målestokken eller så hang den i buksebenet til mannen:)

Jeg har brukt ROOMSKETCHER, et gratis tegneverktøy, til utarbeidelsen av skissene. Skissene blir ikke eksakte på mål siden vinduer og dører tilgjengelig i programmet ikke stemmer overens med målene i et så gammelt hus, men plasseringen i rommet gir likevel et godt inntrykk.

1. etg er typsik for et hus fra 1800-tallet. Det er stue på stue på stue, og man kan gå rundt hele etasjen i en sirkel. Dagens bad er veldig lite og har inngang fra kjøkkenet. Vi ønsker derfor å bruke en av stuene til nytt bad. På tegningen står romtype med store bokstaver og hva vi har tenkt å bruke rommet til i parentes.

1. etg i våningshuset

ALLE rommene i 2. etg har skråtak. På hver langside er det også kott. På tegningen ser disse store ut, men ettersom de er under skråtaket er det under halve gulvbredden som kan brukes. På utsiden av de søndre soverommene er det hulrom. Det skal visstnok være luker inn til disse rommene, så her ser vi på muligheten for å utnytte muligheten for mer lagringsplass. Platået på toppen av trappen har veldig utgunstig form. Flere av veggene har ikke 90 graders vinkel, for eksempel rekkverket rundt trappen (dette kommer ikke frem av tegningen). Men, dette har jo også sjarm:)

2. etg i våningshuset

Hvis dere vil se flere bilder fra huset enn det som blir presentert på bloggen (bloggformatet er ikke så godt egnet til store bildearkiv), så er du velkommen til å følge ØSTRE ROER på Facebook.

Fremover kommer jeg til å jobbe med ett og ett rom. Både lage eksakte skisser av selve rommet, men også begynne å tenke farger, struktur og interiør.

GOD SØNDAG:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du legger igjen noen ord:)