tirsdag 18. september 2012

SLIK SER HOVEDHUSET UT I DAG

Dere har tidligere fått presentert gamle bilder av våningshuset, altså hovedhuset, på gården. Nå tenkte jeg å vise dere hvordan huset ser ut i dag. Vi er nødt til å skifte tak, isolere og kle huset på nytt. I tillegg ønsker vi at huset skal få nye vinduer. På 70-tallet ble de originale vinduene byttet ut med ordinære husmorvinduer. I stedet for to sett med vinduer på hver side av inngangspartiet, så er det i dag kun et vindu på hver side.

Hovedhuset i dag


Etter å ha lest litt om gamle vinduer har jeg funnet ut at originalvinduene må hete empirevinduer - 2 rams med tre ruter i hvert vindu. I tillegg til å bytte ut dagens husmorvinduer med slike empirevinduer, så ønsker vi å få tilbake til opprinnelige antall vinduer. Hullene i veggen er garantert fortsatt under panelet.

Slik så våninghuset ut tidligere

Utvendig har vi også lyst til å gjøre noe med inngangspartiet. I dag er det kun en steintrapp med jernrekkverk.

Inngangspartiet i dag

Før i tiden var imidlertid platået øverst på trappen
rammet inn med rekkverk av tre.

Slik så inngangspartiet ut før


Det er mye vi har lyst til og mange tanker som svirrer rundt hodene våre om dagen. Om ikke lenge skal vi imidlertid få en fagmann hit for å vurdere tilstanden tilk huset. Vi må nesten starte der. Det blir utrolig spennende, og jeg prøver å psyke meg opp til å høre at tilstanden er meget dårlig. Krysser fingrene:)

2 kommentarer:

  1. Spennende!! Ja, det vil bli vakkert med 2 vinduer på hver side av døren. Og du kommer til å få stort bondekjøkken! :)

    SvarSlett
  2. Det kommer til å bli kjempefint når dere en dag kommer i havn. Huset er bygd for to vindu på hver side, det er ikke vanskelig å se. Den gamle trappa var kjempefin, selv om den også er fin i dag så kan jeg se at du vil ha det slik det en gang var.

    SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen noen ord:)