onsdag 29. august 2012

RYDDESALG OG ORIGINALDOKUMENTER

Som startskudd på planleggingen av restaureringen av hovedhuset på gården har vi ryddet litt og funnet ting vi har lagt ut for salg. Det er jo naturlig nok en økonomisk utfordring å gjennomføre en slik restaurering, så ryddesalget er rett og slett til inntekt for restaureringen:) Hva vi har lagt ut for salg kan du finne ved å klikke benytte deg av linken i venstre kolonne.


En av flere ting som er lagt ut for salg

I dag har jeg kontaktet konservator i fylkeskommunen og spurt om prosedyren for å undersøke om huset er verneverdig eller bevaringsverdig. Dette kan medføre eventuelle tilskudd, så det blir en spennende prosess å gå igjennom. Jeg er i gang med å lese mer om gården og området og har allerede funnet ut at hovedhuset ligger i et område som er mye besøkt av det lokale historielaget grunnet automatiske vernede områder. Kanskje vi kan spille på dette i prosessen om å få tilskudd? Forshåpentligvis er det flere enn oss som vil synes det er av interesse om hovedhuset blir ført tilbake til opprinnelig stand:)

Gamle bilder av hovedhuset på gården kan
veilede oss i restaureringen


Jeg har også fått tak i originaldokumenter fra gården. Det står jo på "gresk", så må bruke litt tid på å lese dem. Noen av dokumentene er oversatt, så det hjelper jo noe:)

De gamle originaldokumentene er så vakre
i seg selv at de bør rammes inn


Da er det bare å sette i gang å lese. Når jeg har klart å tolke noe av innholdet er målet å dele gårdens historie her på bloggen:)

Vi blogges:)

2 kommentarer:

  1. Så spennende. Vi kommer også til å måtte få en utredning etterhvert- men håper i motsetning til dere at det ikke er verneverdig da vi gjerne skulle bygd på litt... Spennende å høre hvordan det går :)
    Fin kveld til deg

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelige kommentar:) Jeg tror neppe huset blir verneverdig. Eldre bygninger i området har ikke fått den statusen. Men den kan få status som bevaringsverdig og da er det ikke så mange regler å forholde seg til - så vidt jeg har forstått:) FOr er helt enig med deg i at verneverdig kan bli litt problematisk:)

    SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen noen ord:)