torsdag 23. februar 2012

Oppussing av barnerom: FØR-bilder

Nå er vi endelig i gang. Barnerommet til den lille prinsessen gjøres endelig klart til familieforøkelsen. Det er nå litt over syv uker igjen til termin og kvalmen har ENDELIG begynt å gi seg. Det er også den som har gjort at jeg ikke har orket å blogge under svangerskapet, så beklager stillheten. Men nå er jeg altså endelig på bedringens vei, og det er dermed klart for visning av noen FØR-bilder av det som skal bli prinsessens rom.

Det nye barnerommet er strippet for inventar og arbeidet med oppussingen kan starte. Gangen utenfor soverommene trenger også en overhaling. Det kommer alltids en ny ferie hvor man kan jobbe litt...

Vi har tidligere brukt rommet som gjesterom og kontor, men etter hvert ble det bare et roterom. Til slutt kom vi nesten ikke inn på rommet en gang. Det har derfor tatt lang tid å få ryddet vekk alt. Kjøp av mindre fryser på kottet for å få plass til flere hyller og mer lagringsplass var en nødvendig start. Deretter sortering, sortering og atter sortering. Men nå er det endelig ryddig på kottet og det nye barnerommet strippet for alt inventar. For et tiltak, puh!

Huset vårt er bygd på 70-tallet og den tidligere tapeten er inspirert av den tiden. Retrodesignet er vel nesten "in" igjen den nå. Er litt mer usikker på om det grønne linoleumsgulvet er like populært i dag?

To lag med tidligere tapet - retrodesign og turkis strie - i skjønn forening med grønn linoleum.

Den gang huset vårt ble bygd var det slike gulv i alle rom, men hvert rom hadde ulik farge. Oransje gulv på kjøkkenet med rød kjøkkeninnredning. Se bilder HER. Vaskerommet hadde rosa tapet med grønt gulv. Se forvandlingen HER.

Gulvet er båret inn og alt gjort klart for
mannen i huset til å vise litt krefter.

I det som nå skal bli prinsessens barnerom velger vi å kjøre lik stil som ROMMET TIL STOREBROR vegg i vegg. Plater i caffe latte på veggene, hvite profilerte lister og gulv i valnøttfarge. Hadde jeg kunnet velge på nytt hadde nok gulvene blitt i hvit eik for å lysne opp ytterligere, men ettersom huset ikke er så stort så blir helheten bedre med like barnerom. I stedet får jeg drømme om den hvite ekia og vekke liv i drømmen når HOVEDHUSET på gården fra 1820 skal pusses opp. Planen er å se på finansiering når jeg nå går ut i svangerskapspermisjon. Spennende tider i vente:)

1 kommentar:

  1. Hyggelig med et livstegn fra deg:)
    Huff slik kvalme er ikke godt,håper det verste er over...
    klemklem

    SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen noen ord:)